Document Center neemt Printactiviteiten Wellinga over

7 december 2016

Wellinga Printsystemen BV heeft haar print- en de daaraan gerelateerde service activiteiten heeft verkocht aan Ricoh Document Center Enschede.

Dat impliceert dat Ricoh Document Center Enschede alle lopende verplichtingen en service contracten per direct overneemt. Het betrokken personeel van Wellinga printsystemen  (service, backoffice en verkoop), gaat tevens over naar Ricoh Document Center Enschede.

Gertjan Ardesch is overtuigd dat hij voor zijn klanten en medewerkers de juiste keuze heeft gemaakt:
“In een markt die zo hectisch is, moet je jezelf continu afvragen waar je als bedrijf staat, welke kant het opgaat en of je in staat bent om je klanten maximaal te begeleiden op snelle marktontwikkelingen. Kan ik al mijn klanten optimaal ondersteunen bij hun digitaliseringsslag? Hoe kan ik mijn klanten slimmer laten werken? Uiteindelijk kwamen we tot de conclusie dat we het beste konden aansluiten bij een sterke partij.”

In de gesprekken met Martin Huuskes van Ricoh Document Center viel alles op zijn plek. De activiteiten, de service, het streven naar kwaliteit, het kwam allemaal samen.

Martin Huuskes: “Er zijn veel overeenkomsten en het waren fijne gesprekken. Het grote voordeel is dat ook voor Gertjan kwaliteit altijd voorop heeft gestaan. Hij had veel Ricoh klanten in beheer en beschikte daarnaast ook nog over een ander merk (Develop). Ook deze klanten met de bijbehorende  serviceverplichtingen nemen wij natuurlijk over. We gaan alle klanten met de best mogelijke service ontzorgen.”

Met deze overname zijn wij nog flexibeler geworden, omdat we ook alle service activiteiten van Wellinga Printsystemen overnemen en integreren binnen ons Ricoh Document Center. Dit betekent dat we altijd in de juiste oplossing kunnen voorzien, waarbij u centraal staat.

Ricoh Enschede

Ricoh Document Center Enschede onder regie van Martin Huuskes kent de printermarkt als geen ander en heeft een heldere visie. De digitaliseringsslag die bedrijven maken zien wij niet als gevaar, maar eerder als kans. “We zitten in een krimpende markt waarin steeds minder afdrukken worden gemaakt. Daar werken wij ook actief aan mee door onze klanten te helpen met slimme scanoplossingen en het digitaliseren van hun bedrijfsprocessen. De stijgende informatiebehoefte maakt dat er steeds meer informatie op ons afkomt, waarbij mensen steeds selectiever worden in wat ze afdrukken.

Daarbij bieden wij onze klanten aanvullende proposities als virtuele vergaderoplossingen en het slim delen van informatie. Dit past uitstekend in onze MVO gedachte en om onze klanten effectiever te laten werken.

Ook bieden wij onze klanten de mogelijkheid gebruik te maken van ons uitstekend geoutilleerde facilitaire printcenter waarbij op een eenvoudige wijze digitaal printwerk kan worden uitbesteed. Voor alle kantoorartikelen, paper & supplies tot 24.000 verschillende artikelen bent u op het juiste adres. Deze producten kunnen op een eenvoudige wijze, met of zonder begeleiding, worden besteld via ricoh-officefood.nl.

Nu de overname is afgerond gaat Gertjan Ardesch zich volledig focussen op Wellinga Koffiesystemen B.V. waar zijn hart naar uit gaat: “Na al die jaren gaat mijn voorkeur uit naar klein en fijn als “niche” speler. Voor zaken waar ik plezier aan beleef en waar emotie in zit. Voor mij is dat Wellinga Koffiesystemen B.V.  We bieden het MKB de beste koffieoplossing door het voeren van meerdere gerenommeerde merken en met een eigen servicedienst om dit te realiseren.”

Wij proberen de impact van deze overname voor u vanzelfsprekend te minimaliseren.  We zijn ervan overtuigd dat Martin en zijn team alle tools in handen hebben om uw bedrijf volledig te ondersteunen en waarbij u daar de vruchten van gaat plukken. Heeft u vragen en/of opmerkingen, dan zijn wij uiteraard gaarne bereid deze persoonlijk te beantwoorden.

Ervan uitgaande u hiermee volledig geïnformeerd te hebben, kijken wij uit naar een constructieve, duurzame en plezierige samenwerking, waarbij we de komende periode graag met alle nieuwe relaties in gesprek gaan voor een nadere kennismaking.